Vítám všechny švadlenky na tomto blogu.

Tento blog je o šití kabelek, batohů, peněženek z mé tvorby pod značkou AL-Fish.



čtvrtek 19. dubna 2012

Jak na koženkovou přezku- vhodný doplněk výrobků

Návod na připevnění koženkové přezky
Tento materiál jako i další kožené i koženkové popruhy a ucha jsou od Jany na http://www.latkyprovas.cz/
Připravíme si díl kabelky či čehokoli jiného (obal na diář apod.), kam chceme připevnit koženkovou přezku se zapínáním na magnet. Přezka se skládá ze dvou dílů, přezky a trojúhelníčku. Na obou dílech jsou upevněny jednotlivé díly magnetického zapínání. Také jsou předvyraženy na každém díle dírky, kde se má přezka upevnit. Nejlépe když použijete k připevnění nýty. Sháněla jsem nýty, které nebyly součástí balení u Kutila (např. Vítězná ul. Praha 5, nebo i Kutil Florenc), aby byly do barvy a trefila jsem se do krásných mosazných. Celkem jich potřebuje 6 ks.
Na obrázku výše si podle dírek na trojúhelníčkovém díle označíte místo, které musíte proděravět a kudy povedou nýty.  Nejlépe použijte děrovací kleště Prym, mám je odzkoušené a děrují bezvadně. Pokud je nemáte stačí páráček, špičaté nůžky apod.
Po proděravění materiálu přiložíme trojúhelníčkový koženkový dílek s magnetem  na požadované místo a použijeme z nýtů  (skládá se ze dvou částí hlavičky, která je pak vidět na lícové straně výrobku a takové nožičky s kolečkem) právě 3 ks nožičky s kolečkem.  Z rubové strany, resp. v tomto  případě z vnitřku kapsy protlačíme skrz látku a koženku tyto nožičky, které nám pak trčí ven.
Na tyto trny (nožičky) dáme hlavičky nýtků.
A pomocí kovového kolečka (toto zařízení k upevňování nýtů mívají v Kutilovi), které má ve středu malý hrot, ten dáme pod nožičky a na hlavičku nýtu dáme kovový váleček, který má na jedné straně prohlubeň a zajistí nám, když několikrát udeříme kladívkem na kovový váleček, že si nezdeformujeme hlavičku nýtu.
Stačí 3-4x razantně bouchnout kladívkém do kovového válečku a nýtek je připevněn.
Vezmeme druhý díl přezky a to část, která bude umístěna na klopě. Opět si podle dírek v přezce zakreslíme a kleštěmi vyrazíme otvory do klopy.
Do otvorů ze spodní části umístíme opět požadovaný počet nožiček.
Na klopu a na nožičky přiložíme koženkovou přezku a opět hlavičky nýtků. Přiklepneme kladívkem a dílo je hotovo.
Zde je pohled z rubové strany klopy.
Nyní už jen pospojovat všechny díly kabelky, připevnit klopu a zde je výsledek na kabelce. Jako popruh byl také použit kožený popruh o šíři 1,5 cm od Jany http://www.latkyprovas.cz/
Pohled na kabelku zezadu.
Kabelka Mogan – autorská kabelka AL-Fish- Alakala
Návod pro Vás napsala: Alakala
Moje hotové výrobky jsou k nalezení na: www.fler.cz/alakala


9 komentářů:

  1. Alenko, nevím, co mám chválit dřív, jestli kabelku, krásné látky, precizně udělaný postup krok za krokem... díky moc a na kabelku se nemůžu vynadívat... NÁDHERNÁ!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, krasne rano a diky za bajo pokoukani...

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za krásný pracovní postup.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji a doufám, že ty které se nýtků apod. bály půjdou do nich.

    OdpovědětVymazat
  5. Álo,krásně to máš popsané. Musím říct, že poslední dobou dávám přednost razničce před kleštěma, dírka je pak dokonalá a vyseknutá. Zvlášť pokud mám hodně vrstev.

    OdpovědětVymazat
  6. Ali, krásný návod! Já nýtky přidělávám strašně nerada a u Tebe to vypadá celkem jednoduše... Tu pomůcku na přidělávání nýtků máš celou koupenou v Kutilovi Florenc?

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkně vysvětlený postup... moc se mi to líbí, ale já jsem asi jedna z těch, které se nýtků bojí. Když jsi to tak pěkně vysvětlila, tak to taky zkusím... díky moc Dana

    OdpovědětVymazat
  8. Lucko, toto jsem buď kupovala u Kutila na Újezdě nebo mi to přišlo s nýtkama, nicméně u Kutila by to mohlo být, a obzvláště ten na Florenci mi přijde lépe zásobený než na Újezdě, ale dají se také použít ty mističky kovové, které bývaly u druků.

    OdpovědětVymazat
  9. A pokud někdo nemá kleště, tak u Kutila mají kovové razničky na různé velikosti dírek, to pak stačí také pár ran kladívkem a jak píše Hanake dírka je pěkně vyražená a připravená na nýty.

    OdpovědětVymazat